Punaviinikastike

3 salottisipulia
1 rosmariinin oksa
1 timjamin oksa
1 valkosipulin kynsi
4 dl punaviiniä
2 tl sokeria
mustapippuria
4 dl Demi Glace-kastikepohjaa

Kuullota silputtu salottisipuli ja valkosipuli voissa. Lisää karkeasti hienonnetut yrtit, sokeri, ja viini ja anna kiehua kovalla lämmöllä kunnes viini on huvennut puoleen. Siivilöi viiniliemi, kaada takaisin kattilaan ja lisää Demi Glace. Jatka keittämistä kovalla lämmöllä, kunnes kastike on kiehunut sen verran kasaan, että se on saostunut. Jos haluat kastikkeeseen kauniin kiillon voit lopuksi vispata joukkoon pienissä erissä muutaman kylmän voitilkan.

Kun tarjoilet punaviinikastiketta riistalihan tai lintujen kanssa, saat hyvän sävyn makuun lisäämällä kastikkeeseen loppuvaiheessa joko nokareen sinihomejuustoa tai kirpeää marjahyytelöä (pihlajanmarja, puolukka, karpalo)

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003