Poron ulkofile

Noin 1 kg poron ulkofilettä
100 g voita
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Katkaise file keskeltä poikki 2 yhtä pitkään palaan. Puhdista pintakalvot pois. Sekoita voista, yrteistä ja valkosipulista tahna. Sivele koko määrä toisen fileen pintaan (ei kalvopuolelle) ja paina toinen fileenpala tiiviisti päälle. Voit vielä sitoa fileet toisiinsa puuvillalangalla tai pistää muutaman coctail-tikun lihojen läpi. Kuumenna voita pannulla ja ruskista täytetty file joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita file uunivuokaan ja paista sellaisenaan 200 C asteessa uunissa noin 10-15 min halutusta kypsyydestä riippuen. Tarjoile Gorgonzolalla maustetun punaviinikastikkeen kera.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003