Riistakastike (5:lle)

3-4 rkl öljyä
2 porkkanaa viipaleina
1 sipuli viipaleina
500 g poron tai hirven luita
1 rkl punaviinietikkaa
3 dl punaviiniä
6 dl Demi Glace kastikepohjaa
1 Bouquet garni
(=nippuun sidottu purjon pala, persiljaa, timjamia, laakerinlehti)
Muutama murskattu mustapippuri
50 g kylmiä voikuutioita
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista luun paloja kovalla lämmöllä. Poista osa ruskistuksen aikana syntyneestä rasvasta ja lisää mukaan porkkanat ja sipuli. Hiosta aineksia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Kaada mukaan punaviinietikka, punaviini, murskatut pippurit ja bouquet garni. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin ajan. Siivilöi liemi ja lisää mukaan Demi Glace - kastikepohja. Kuumenna neste kiehuvaksi ja jatka keittämistä kovalla lämmöllä kunnes kastike on huvennut noin puoleen ja on sakeutunut. Ota valmis kastike pois liedeltä, sekoita voikuutiot pienissä erissä joukkoon kaunista kiiltoa varten. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003