Paistetut ankankoivet

6 ankankoipea (4:lle)

Marinadi:

2 dl öljyä
1 dl sitruunamehua
2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia 
2 rkl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
1 rkl hienoa suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Sekoita marinadiaineet ja anna koipien maustua tiiviissä pussissa jääkaapissa vuorokauden ajan. Valuta ylimääräinen marinadineste koivista pois. Kuumenna pata kuumaksi ja ruskista koivet yrttien kera ensin nahkapuoli pannua vasten, sitten lihapuoli. Jatka kypsennystä 150 C asteisessa uunissa siten, että nahkapuoli on ylöspäin. Koivet eivät saa olla päällekkäin. Kypsymisaika on noin 2 tuntia. Liha on kypsää, kun se tuntuu pistäessä pehmeältä. Pataan kertyneen rasvan voi siivilöidä yrteistä ja jäähdyttää. Ankan rasva on herkullista esim. paistettujen lohkoperunoiden tai pannuperunoiden paistorasvaa.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003