Kananpoikaa viinissä (4:lle)

3 kevätkananpoikaa
(tai 4 broilerin rintafilettä ja 2 reisikoipea)
1 pkt Amerikan pekonia
6 salottisipulia viipaleina
15-20 pientä herkkusientä
2 valkosipulin kynttä viipaleina
2-3 laakerinlehteä
1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 tl hienonnettua timjamia
4 dl punaviiniä
mustapippuria ja suolaa

Irrota kananpojista rintapalat ja leikkaa terävillä saksilla irti toisistaan. Leikkaa siivet nivelen kohdalta irti ja poista siiven kärki kokonaan. Halkaise koivet erilleen ja leikkaa 2 osaan reisinivelen kohdalta. Sekoita kaikki muut aineet paitsi pekoni keskenään ja kaada kananpalojen päälle. Anna maustua pari tuntia kylmässä.

 

Kuumenna pannu ja ruskista silputtu pekoni. Siirrä sivuun. Ruskista kanapalat pekonin rasvassa kauniin värisiksi joka puolelta. Lisää marinadista mukaan sipulit ja herkkusienet ja kypsennä hieman lisää. Lisää pekoni ja loput marinadista mukaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kypsyä hiljaa kannen alla noin tunnin verran kunnes liha on pehmeää.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003