Sorsaa punaviinissä

2 kokonaista sorsaa
2 porkkanaa viipaleina
1 sipuli viipaleina
2 laakerinlehteä
2 timjamin oksaa hienonnettuna
2 rosmariinin oksaa hienonnettuna
muutama katajanmarja
3 dl lintu- tai lihalientä
3 dl punaviiniä
suolaa ja mustapippuria

Paloittele sorsat 4 osaan. Ruskista palat voissa padassa kauttaaltaan. Lisää porkkanat ja sipulit ja jatka paistamista vielä 5 min, välillä sekoittaen. Lisää pataan kiehuva liemi, viini sekä kaikki mausteet. Anna kiehahtaa ja madalla lämpöä. Kypsytä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti. Nosta sorsapalat padasta ja peitä foliolla. Siivilöi paistoliemi ja tarkista maku. Voit lisätä tarvittaessa hieman lintu/riistafondia ja notkistaa makua tilkalla kermaa. Suurusta tummalla Maizenalla, kiehauta ja lisää sorsat mukaan. Tarjoile.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003