Hirvikäristys (4:lle)

800 g hirvenpaistia
2 pientä sipulia
voita tai silavaa paistoon
1 pieni pullo olutta
noin 2-3 dl lihalientä
mustapippuria ja suolaa
muutama katajanmarja

Jos hirvenliha on tuoretta, pakasta sitä muutama tunti, jotta saat vuoltua terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita viipaleita tai lastuja siitä. Viipaleiden koolla tai muodolla ei ole merkitystä, vain että ne ovat hyvin ohuita. Kuumenna voi tai silava mieluiten valurautapannulla. Ruskista lihat täydellä lämmöllä pienissä erissä hitaasti käännellen, jotta nesteet eivät valu pannulle. Lisää paistorasvaa aina uuteen erään ja mausta lihat lopuksi ripauksella suolaa, pippuria ja katajanmarjaa.

Pidä ruskistetut lihat lämpimänä folion alla. Kun kaikki liha on ruskistettu, kuullota sipulit pannulla pehmeiksi. Siirrä lihat takaisin pannulle ja nosta lämpöä. Lisää valmiiksi kiehautettu lihaliemi ja olut pannulle mukaan. Anna kypsyä hetken aikaa reippaalla lämmöllä kunnes neste on huvennut noin puoleen. Tarjoile peruna-porkkanamuusin ja kirpeä marjahyytelön kera.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003