Hirven osso buco (4-6:lle) Keittiömestari Nicola Tandan tapaan

6 viipaletta hirven potkaa
1-2 dl vehnäjauhoa
2 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli silputtuna
8 kpl katajanmarjaa murskattuna
suolaa ja mustapippuria
2 ½ dl valkoviiniä
½ l lihalientä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 tl raastettua sitruunan kuorta
½ nippua lehtipersiljaa hienonnettuna

Jauhota potkaviipaleet. Kuumenna voi ja öljy paksupohjaisessa padassa. Ruskista potkaviipaleet molemmin puolin. Lisää sipulisilppu ja anna kypsyä lisää. Mausta suolalla ja pippurilla ja katajanmarjalla. Lisää viini ja lihaliemi vähitellen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä minuutin ajan ja madalla sitten lämpöä. Hauduta kannen alla välillä käännellen kunnes liha on pehmeää, noin 2 -2 ½ tuntia. Sekoita hyvin keskenään persilja, valkosipuli ja sitruunankuori. Ripottele seos potkaviipaleille ja kuumenna vielä 5 min. Valele potkaviipaleita kastikkeella. Tarjoa heti.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003