Peltopyy pinaatin ja pinjansiementen kera (4:lle)

4 kpl peltopyitä
150 g tuoretta pinaattia
50 g Parman kinkkua ohuina viipaleina
50 g Parmesan juustoa ohuina lastuina
1 dl oliiviöljyä
½ dl balsamico-viinietikkaa
2 rkl pinjansiemeniä
Suolaa ja mustapippuria

Irrota pyistä rintalihat terävällä veitsellä siten, että viillät rintalastan molemmin puolin auki ja liu'utat veistä kylkiluiden päällä kohti selkärankaa. Lihat irtoavat helposti. Irrota koivet selästä kiertämällä selkärankaa koipien yllä. Taivuta koipia irti lonkasta, jolloin lihas irtoaa nivelen kohdalla ja leikkaa koivet erikseen irti.

Mausta rinta ja koipipalat. Paista lihat kauniinvärisiksi keskilämpöisellä pannulla, noin 4-5 min. ja kääri folioon. Revi pinaatin lehdet ja paista ne nopeasti pienessä määrässä öljyä. Leikkaa Parman kinkku viipaleet pieniksi. Levitä pinaatti, Parman kinkku ja Parmesan juusto lautasille. Sekoita öljy, balsamico ja pinjansiemenet. Aseta peltopyiden palat pinaattipedille ja kaada salaattikastike päälle.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003