Poron paisti

(sulata paisti hitaasti jääkaapissa)

Marinadi:

1-2 dl öljyä
2-4 rkl sitruunamehua tai punaviiniä
sipulirenkaita
viipaloitua valkosipulia
muutama katajanmarja ja valkopippuri
pikkusipuleita
2-3 dl punaviiniä
tuoretta rosmariinia

Marinoi paistia 1 vrk jääkaapissa ennen paistoa. Pyyhi paistin pinta puhtaaksi ja hiero pintaan hienoa suolaa. Aseta paisti uunivuokaan ilman pussia tai foliota. Asettele pikkusipulit paistin ympärille. Valele pinta kiehuvalla punaviinillä, joka on maustettu tuoreella rosmariinilla. Paista poroa 100-125 asteen lämmössä lihamittarin kanssa. Jos haluat hieman punertavan lopputuloksen, on 65 C asteen sisälämpötila sopiva. Hieman kypsemmän lihan saat paistamalla siihen asti kunnes mittari näyttää 70 C. Ylikypsä liha on 75 C. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä ½ -1 tunti ennen tarjoilua.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003