Punajuuripossu

600 g possun kasleria tai kinkkua rasvalla
2-4 punajuurta koosta riippuen
1 iso sipuli
2 hapanta omenaa kuutioituna
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
soijaa maun mukaan
1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
muutama kokonainen maustepippuri

Kuutioi liha pieniksi paloiksi ja ruskista voissa padassa. Kuullota voissa pannulla pieniksi pilkottu punajuuri ja sipulisilppu. Lisää lihojen joukkoon ja mausta soijalla, maustepippurilla ja inkiväärillä. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ilman nestettä noin 40 min välillä käännellen. Lisää mukaan kuutioidut omenat, timjami ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä vielä 20 min välillä käännellen. Pieni määrä paistolientä tulee kypsennyksen aikana juureksista, mutta voit halutessasi lisätä heti alussa tilkan lihalientä, jos haluat enemmän kastiketta.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003