Tilliliha

1 kg luullista vasikkaa, esim. lapaa tai selkää
10-15 valkopippuria
reilu 1 rkl suolaa
muutama laakerinlehti
1-2 sitruunan mehu
4-5 rkl vehnäjauhoa
runsas nippu silputtua tilliä
1 rkl sokeria
(1 dl kermaa)

Laita pilkotut lihat ja suola kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä sen verran, että ainekset juuri peittyvät. Kuumenna kunnes vesi kiehuu kunnolla. Peitä kattila kannella ja madalla lämpöä sen verran, että liemi poreilee laiskasti.

Kun liha on kiehunut hiljalleen noin 15 min kuori pinnalle kertynyt vaahto. Lisää sitten valkopippurit ja laakerinlehti. Anna lihan kypsyä noin 2 tuntia kunnes se on niin pehmeää, että luu irtoaa lihasta helposti. Kun liha on kypsää, irrota lihat luista ja siivilöi liemestä mausteet pois ja suurusta sitruunamehuun liuotetulla vehnäjauhoilla pienenä norona tasaisesti vatkaten. Lisää silputtu tilli, sokeri, (kerma) ja lihat. Anna vielä kerran kiehahtaa. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kera.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003