Pihviohje

Mureaa sisä- tai ulkofilettä
Voita paistoon
Valurautapannu

Anna pihvien lämmetä muutama tunti huoneenlämmössä. Kuumenna voita pannulla kunnes kuohunta loppuu ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi. Asettele pihvit pannulle väljästi - 2/3 pannusta täyteen. Ruskista ensimmäistä puolta melko reippaalla lämmöllä kunnes raaka pinta pisaroi. Käännä pihvit yksi kerrallaan latomisjärjestyksessä. Ruskista toinen puoli nopeasti. Pihvi on tällöin medium.

Jos haluat kypsemmän tuloksen, jatka paistoa kunnes kypsäkin puoli pisaroi. Jos kyseessä ovat hyvin paksut pihvit tai useampi paistoerä, voit vain nopeasti ruskistaa pihvit molemmin puolin (paksuista myös reunat) ja siirtää ne kypsymään uuniin 200 C:seen korkeintaan 10 minuutiksi. Tällöin paistotulos on medium. Jos haluat kypsempää, paista hieman pitempään. Mausta pihvit vasta kypsänä.

Tulosta sivu   |   Kerro kaverille

© Reinin liha 2003